Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва хотіла підняти схід України проти Ющенка?

Понеділок, 12 січня 2009, 15:46

Газова криза задумувалася, щоб підняти схід України проти діючої влади.

Про це заявив заступник голови секретаріату президента Роман Безсмертний на селекторній нараді з головами областей щодо забезпечення газом українських споживачів.

На початку він від імені президента подякував "Нафтогазу", міністерству палива й енергетики та областям, які змогли втримати ситуацію.

"Насамперед хочу подякувати тим, хто працював у східних регіонах. Те, що автори цієї ідеї з перекриттям поставок газу задумували підняти схід України проти української влади – це очевидно", - заявив заступник голови секретаріату президента.

"Тому подяка всім, хто працював на сході, кому вдалося вперше в історії України повернути в реверсному напрямку газотранспортну систему України. Це насамперед Донецька, Луганська, Харківська області, де вдалося колосальними зусиллями, але стабілізувати ситуацію", - зазначив Безсмертний.

Він відзначив, що ситуація залишається складною в Одеській області, Криму та особливо в Севастополі, "тому необхідно думати, як поліпшувати там стан справ".

"На сьогодні ситуація досить складна. Її не треба прикрашати, але й драматизувати не треба. Вона складна у зв’язку з мінусовою динамікою температури", - сказав на початку Безсмертний.

"Особливої біди зазнають аграрні області, треба думати як не допустити відключень там, де транспортна система носить тупиковий характер", - зазначив заступник голови секретаріату президента.

Він закликав керівників областей організувати оперативні штаби і проводити постійний моніторинг ситуації з газо забезпеченням, особливо шкіл, лікарень інтернатів.

Також Безсмертний закликав надавати газ в першу чергу тим підприємствам, які забезпечують життєдіяльність людей, а виробництво тримати "на мінімально допустимому режимі використання енергоносіїв".

Крім того, він закликав здійснювати контроль за розрахунками.

"Не встиг розпочатися рік, а вже почала зростати заборгованість", - зауважив Безсмертний і закликав не ускладнювати і без того складну ситуацію тарифною політикою.

Також він закликав місцеву раду думати про реформу житлово-комунального господарства та економії енергоносіїв.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування