Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людина Ющенка, яку пов’язують із суддею-хабарником, звільнилась

Понеділок, 12 січня 2009, 15:51

Заступник глави секретаріату президента - представник президента у Верховній Раді Петро Олійник подав у відставку з цієї посади за власним бажанням.

"Здійснюючи цей крок, я вчиняю так, як вчинив би кожен європейський політик", - сказав він, повідомляє прес-служба президента.

"Нещодавно моє ім'я було втягнуто у корупційну історію із суддею Зваричем. Сподіваюсь, що моя відставка дасть можливість правоохоронним органам на об'єктивне розслідування, а також шанс розібратися в питаннях моєї причетності до так званого корупційного скандалу судді Зварича", - заявив Олійник.

Як відомо, суддя Зварич проходить у справі про отримання великих хабарів. У зв’язку з цим Верховна Рада звільнила його з посади судді (він очолював Львівський апеляційний суд) і дала згоду на арешт. Зараз він знаходиться у розшуку.

За даним слідства, передача Зваричу хабара у розмірі 100 тисяч доларів від одного з львівських підприємців відбулася за особистої присутності в кабінеті тодішнього голови львівської обладміністрації Петра Олійника, який згодом обійняв посаду заступника голови секретаріату президента.

Олійник назвав цю інформацію наклепом, і подав відповідний позов до суду з тим, щоб довести свою правоту у суді.

Олійник стверджував, що з жовтня 2007 року до квітня 2008 року – коли, за даними слідства, стався акт передачі хабара – він більшість часу провів на лікуванні, пройшовши за цей період дві складних операції і важку реабілітацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування