Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія готова терміново почати домовлятися з Україною

Понеділок, 12 січня 2009, 17:34

У понеділок увечері з ініціативи президента Віктора Ющенка відбулася телефонна розмова російського й українського лідерів, повідомили в прес-службі президента РФ.

У зв'язку з підписанням усіма зацікавленими сторонами порядку моніторингу транзиту російського газу через Україну європейським споживачам Медведєв звернув увагу президента України на необхідність ужити всіх заходів для того, щоб міжнародні спостерігачі в найкоротший термін прибули на місця контролю і приступили до роботи.

Медведєв підкреслив, що відразу після цього Росія одержить можливість негайно почати постачання транзитного газу через Україну європейським споживачам і поступово відновити штатний режим транзиту, повідомляє Інтерфакс.

Президент РФ також відзначив, що в зв'язку з внесеним українською стороною при першому підписанні документа застереженням, не погодженим з російською стороною, було згаяно дуже багато часу.

Медведєв підтвердив, що Росія готова негайно відновити переговори між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" по укладанню контракту на постачання російського природного газу для українських потреб на 2009 рік.

Ці постачання, сказав президент РФ, будуть здійснюватися за ринковою європейською ціною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування