"Газпром" подав заявку, на станції чекають "відмашки"

Вівторок, 13 січня 2009, 08:31

"Газпром" подав "Нафтогазу України" заявку на транзит через газотранспортну систему України 76 млн куб. м природного газу на добу зі входом в українську ГТС через газовимірювальну станцію "Суджа" (Курська область), починаючи з 10:00 мск.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в українському уряді.

"Прийшла заявка о 2 години ночі на 76 млн куб. м через ГВС "Суджа". Початок прокачування - о 10 годині ранку за Москвою", - сказав він.

Джерело додало, що поки не має інформації, куди "Газпром" просить транспортувати даний газ, але нагадав, що напередодні російська монополія заявила про намір подати його за технологічно найскладнішим у нинішній ситуації маршрутом на ГВС "Орлівка" в Одеській області.

Між тим, на ГВС "Суджа" завершується підготовка до поновлення постачань газу через Україну в ЄС, повідомив РІА "Новости" телефоном представник "Газпрому", який знаходиться на станції.

"На даний час на ГВС знаходяться представники Єврокомісії, української сторони, "Газпрому", складений протокол про технічний стан на даний момент, підписані всіма спостерігачами. Станція готується почати технічний пуск, чекаємо команди з Москви", - сказав він.

Планувалося почати спробне прокачування газу о 10.00 мск.

Представник "Газпрому" сказав, що на даний час за командою з Москви на станції розпочата робота компресорів. "Але команди (на 10.08 мск) ще не надійшло", - уточнив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування