Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка знають, що його хочуть усунути Тимошенко, Кремль і Симоненко

Вівторок, 13 січня 2009, 10:24

У газовій війні російська влада переслідує мету заволодіння українською газотранспортною системою через усунення Віктора Ющенка з посади президента України.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський, повідомляє прес-служба президента.

"Кожна доба "газової" війни, яка після провалу бліц-кригу у першій декаді січня все більше нагадує блокаду Ленінграда, загострює фінансові проблеми "Газпрому". Перехід з "братських" на ринкові відносини з Україною у газовій сфері, а отже необхідність платити щороку на користь України додаткових 4 млрд.дол. означатиме банкрутство газового монополіста", - сказав він.

Тому, на його думку, для "Газпрому" "порятунок один - отримання контролю над українською газотранспортною системою".

"З цією метою російські очільники спрямували усі ресурси на політичний фронт "газової" війни. Йдеться передусім про усунення з посади президента України Віктора Ющенка, який блокує сценарій здачі національної енергетичної безпеки", - сказав Кислинський.

На його думку, "виконання заспіву цього завдання доручено комуністам, які попри зростаючу останнім часом у стінах українського парламенту конкуренцію за прихильність Кремля, залишаються вірними провідниками російських інтересів в Україні, за що отримують стабільне і щедре фінансування з-за кордону".

"Більше того, КПУ на додаток до матеріальної частини добилася і дуже широкого, як на асоційованого члена парламентської більшості, представництва на чільних позиціях у міністерствах і державних комітетах уряду Тимошенко. Пояснення просте - виключно завдяки голосам фракції КПУ прем‘єр-міністру України вдалося дещо замаскувати безпорадність Кабміну перед економічною кризою та кілька разів продемонструвати телеглядачам дієздатність недосформованої коаліції", - сказав Кислинський.

На його думку, комуністи є "паличкою-виручалочкою" Тимошенко, "яка засліплена прагненням президентської влади не розбірлива ані у виборі партнерів, ані в методах боротьби".

"Сьогодні, коли інтереси і Кремля, і Тимошенко співпадають у прагненні усунення з посади президента України Віктора Ющенка, перед комуністами відкриваються ще більш захоплюючі кадрові і фінансові перспективи. КПУ готова виступити зв‘язковим між різнополярними політичними силами та стати рушійною силою для завершення політичної реформи за сценарієм колонізації України", - сказав Кислинський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування