Екс-людина Ющенка: "Мені є про що розповісти"

Вівторок, 13 січня 2009, 11:18

Президент Віктор Ющенко задовольнив заяву Петра Олійника про відставку з посади заступника голови секретаріату президента - представника президента у Верховній Раді.

Перед цим Олійник заявив, що, подавши у відставку, він "вчинив як нормальний політик", оскільки його ім'я було "втягнене в корупційну історію" із суддею Ігорем Зваричем, звинувачуваним у хабарництві.

"Я не хочу, щоб топталися по моєму імені і чесному імені президента", - сказав він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", додавши, що йому "є про що розповісти".

Олійник підтвердив, що в листопаді подав до суду позов про захист честі й гідності в зв'язку з оприлюдненням інформації про його причетність до корупційних дій Зварича, який він "призупинив", але збирається повернутися до його розгляду пізніше і "без усякого тиску" довести "до кінця".

Він повідомив, що був допитаний в Генпрокуратурі як свідок і до нього "немає жодних претензій на даному етапі". Допит відбувся вже після оприлюднення у Верховній Раді інформації про його причетність до справи судді Зварича, а до цього його "ніколи" не допитували у цій справі.

На запитання, чи був хтось, на його думку, зацікавлений у поширенні інформації про його причетність до злочинних дій, Олійник сказав: "Ви ж розумієте, у голови обладміністрації (цю посаду він обіймав раніше) завжди багато ворогів..."

А на запитання про те, чи правда, що його призначення на посаду заступника голови секретаріату президента не було погоджене з головою секретаріату Віктором Балогою, Олійник відповів: "Мене призначав президент. Але я хочу сказати, що не відчував ніякої протидії з боку Віктора Івановича як при призначенні, так і після. У нас склалися нормальні робочі взаємини".

Між тим, член комітету ВР з боротьби з оргзлочинністю й корупцією Геннадій Москаль ("НУ-НС") вважає, що Олійника "підставили". "За моєю інформацією, він був призначений на посаду без узгодження з Балогою. А Віктор Іванович такого не прощає. Упевнений, що це був не удар по Зваричу, а удар по Олійнику", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування