Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: Тимошенко не мала летіти до Москви, 31 грудня сторони майже домовились

Вівторок, 13 січня 2009, 16:22

Переговорні групи "Нафтогазу України" та "Газпрому" 31 грудня 2008 року були близькі до позитивного завершення газових переговорів.

Про це заявив президент Віктор Ющенко на прес-конференції у вівторок, відповідаючи на запитання про те, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко мала вилетіти 31 грудня 2008 року на переговори до Москви, але була змушена повернутися до Києва.

"Якщо ви думаєте, що Юлію Володимирівну може хтось змусити в повітрі повернутися назад, в Україні – ви глибоко помиляєтеся", - зауважив Ющенко.

"Прем'єр вилетіла і знаходилася в повітрі – усе решта, що відбулося, нехай коментує Юлія Володимирівна", - заявив президент, додавши, що "31 грудня в районі 16:00 за московським часом ми знаходилися дуже близько до позитивного рішення".

"Бажання шоу-менства і ще декілька речей привели до того, що ця тема, яка була близька до реальності, не відбулася. У кого здали емоції і чому така розв'язка виникла 31 числа – до цього президент України не має відношення", - сказав Ющенко.

Президент наголосив, що "прем'єр-міністр не мав летіти (до Москви)". "Переговори повинні були закінчуватися на рівні експертів, на рівні переговорних груп і мала була підписуватися угода".

"Це так як повинно було бути. Прем'єр не підписує угоди. Чи це ще не ясно? Її підписують "Нафтогаз" і "Газпром". Це сторони, які домовляються і приймають формально рішення", - заявив Ющенко.

За його словами, "очевидно, хтось намагався привнести сюди ще й політичний компонент".

"А прагматична частина була близька до позитивного рішення в районі 16 години. Сторони вийшли на перерву. Тоді залишалося неврегульованим тільки одне питання – компенсуючі фактори, малися на увазі ті 6,4 млрд. технологічного газу, які повинні бути враховані в балансі газу на 2009 рік", - зауважив Ющенко.

"Це питання компенсаторних інструментів – по якій ціні яку частину газу враховувати. Це те, що майже єдине, що лишилося неврегульованим на той момент. Експерти зробили велику гарну справу, вони пройшли дуже велику відстань. А кому летіти і чого летіти – це вже питання задавайте в іншому місці", - додав президент.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: