Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа готова допомогти Україні прокачати транзитний газ

Вівторок, 13 січня 2009, 18:27

Представники "Єврогазу" готові допомогти Україні з вирішенням технічних проблем з поставками газу до Європи.

Про це сказав у телефонній розмові з прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко прем'єр-міністр головуючої в ЄС Чехії Мірек Тополанек у телефонній розмові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Прем'єри з'ясовували причини ситуації, яка виникла з поставками газу в європейські країни.

Як сказано в інформації, яка оприлюднена чеським президентством, Тополанек від імені ЄС поцікавився причинами і наслідками затримки у постачанні газу в ЄС.

Тимошенко проінформувала його про деякі технічних труднощі, зокрема у відношенні того, що тиск газу, який поставляється з Росії, був занадто низьким.

Прем'єр-міністр Чехії порекомендував їй без зволікання вийти на контакт із представниками "Еврогазу", які готові допомогти Україні з вирішенням технічних проблем.

Тимошенко обіцяла діяти відповідно до цієї поради.

Також прем'єр України і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу домовилися про більш активне залучення європейських фахівців до моніторингу процесу поставок російського газу до країн Євросоюзу.

Крім того, прес-служба Кабміну повідомляє про те, що 14 січня з робочими візитами Україну відвідають прем'єр-міністри Болгарії і Словаччини.

Також прем'єри цих держав 14 січня приїжджають у Москву.

Про це повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін журналістам у вівторок у залі центрального виробничо-диспетчерського департаменту "Газпрому".

"Тільки що розмовляв із прем'єр-міністрами Болгарії і Словаччини, ми домовилися, що завтра зустрічаємося в Москві, щоб подивитися на місці ситуацію, яка склалася", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування