Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дата виборів президента може поставити під сумнів їх результат

Вівторок, 13 січня 2009, 20:30

Комітет виборців України закликає президента або народних депутатів звернутися до Конституційного суду щодо визначення дати президентських виборів.

Про це йдеться у заяві, яку поширила прес-служба комітету.

"Різні політичні сили по-своєму трактують частину 5 статті 103 Конституції, де йдеться про визначення дати президентських виборів. Консолідованої думки з цього питання немає навіть серед членів Центральної виборчої комісії", - зазначається в заяві.

"Єдиним органом, який би міг поставити крапку в питанні дати президентських виборів є Конституційний суд", - наголошують в комітеті.

"Ще 23 грудня 2008 президент Віктор Ющенко пообіцяв звернутися до КС з відповідним поданням, але станом на 13 січня 2009 року таке подання так і не було зроблене", - йдеться в заяві.

"КВУ звертається до суб‘єктів конституційного подання (а це президент або народні депутати) найближчим часом звернутися до КС з поданням щодо тлумачення частини 5-ї статті 103 Конституції", - зазначають в комітеті.

"КВУ вважає, що відсутність єдиного рішення про дату проведення президентських виборів викличе чергові дискусії, що поглиблять політичну кризу, вплинуть на характер виборчої кампанії та поставлять під загрозу визнання результатів виборів", - наголошується в заяві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування