Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко сказала, коли пустить газ

Середа, 14 січня 2009, 09:29

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що Україна зможе здійснити транзит російського газу тільки після виконання Москвою технічних умов.

Про це Тимошенко повідомила на початку засідання уряду в середу.

"Ми підтверджуємо, - якщо всі технічні умови на початок транзиту Росією будуть виконані, ми як транзитер доставимо газ до Євросоюзу", - сказала Тимошенко.

Вона пояснила, чому напередодні Україна не змогла здійснити пробну прокачку газу.

"Надана вчора заявка була в дуже маленький кількості і в напрямку, який не дає можливості протранспортувати газ", - сказала Тимошенко.

"Після повної зупинки транзиту такий маленький обсяг не дозволяє технічно про транспортувати цей газ – просто не вистачає тиску", - пояснила прем’єр.

Також за словами Тимошенко, російський газ не міг бути доставлений, оскільки українська газотранспортна система працювала на внутрішнє споживання України.

"Цей газ був наданий в напрямку, де іде противоток українського газу у східні регіони, і по цьому маршруту російський газ не міг бути протранспортований", - додала Тимошенко.

Вона повідомила, що Україна поінформувала Єврогаз і керівництво ЄС про те, "що дії Росії не давали можливості транспортувати цей газ".

Тимошенко розповіла, що зранку на зустрічі з прем’єром Словаччини Робертом Фіцо, вона пояснила йому ці причини.

"Україна, як і сказав головуючий в ЄС прем’єр Чехії Тополанек, виконала всі кроки для початку транзиту газу в ЄС", - додала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування