Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не дасть газ Словаччині, бо самій мало

Середа, 14 січня 2009, 09:48

Словаччина просить Україну розпочати поставки на свою територію українського газу з підземних газових сховищ.

Про це сказав прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час зустрічі із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, повідомляють Українські новини.

Він зазначив, що Словаччині необхідно 20 млн. куб. м природного газу щодня.

"20 млн. кубометрів газу нам необхідно, щоб ми вижили", - сказав Фіцо.

Він також зазначив, що Словаччина готова сприяти Україні у разі, якщо їй буде необхідний кредит для оплати технічного газу.

У свою чергу, Тимошенко повідомила Фіцо, що Україна не може поставляти газ у Словаччину, оскільки сама не повною мірою забезпечена ним.

Вона проінформувала словацького прем'єра про те, що Україні довелося скоротити поставки газу на свої металургійні й хімічні підприємства.

Говорячи про технічний газ, Тимошенко підкреслила, що Україні не потрібен кредит для його оплати, оскільки технічний газ завжди поставляла Росія.

Тимошенко підкреслила, що Україна є надійним партнером ЄС із транзиту російського газу, і як тільки Росія почне реальні поставки газу в Європу, Україна його відразу транспортує.

Як відомо, російський "Газпром" подав заявку на адресу Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на здійснення транзиту природного газу в обсязі 76,6 млн. куб. м газу за добу в напрямку газовимірювальна станція "Суджа" - ГВС "Орлівка" і 22,2 млн. куб. м за добу в напрямку ГВС "Суджа" - ГВС "Ужгород" (Словаччина).

У напрямку ГВС "Суджа" - ГВС "Орлівка" газ, за заявкою "Газпрому", має транзитуватися до країн Балканського півострова, в Молдову й Туреччину, в напрямку ГВС "Суджа" - ГВС "Ужгород" - у Словаччину.

Словаччина закликає Україну до якнайшвидшого врегулювання ситуації із транзитом газу в Європу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування