Одеський губернатор знову скаржиться, що Придністров'я тирить газ

Середа, 14 січня 2009, 10:25

Голова Одеської обласної державної адміністрації Микола Сердюк обвинувачує невизнану Придністровську Молдавську Республіку в розкраданні газу з української газотранспортної системи.

Про це Сердюк заявив 13 січня в ході сесії Одеської обласної ради, повідомляють Українські новини.

Сердюк вважає, що саме через перевищення ліміту відбору газу Придністров'ям було ухвалено рішення закрити засувку газовимірювальної станції Гребеники (Ренійський район Одеської області).

"Пізніше жителі Придністров'я намагалися проникнути на територію України, щоб відкрити цю засувку. Зараз прикордонна служба посилила охорону газовимірювальної станції Гребеники, щоб не допустити несанкціонованого відбору газу", - сказав Сердюк.

Губернатор підкреслив, що внаслідок того, що Придністров'я викачало газ на цій ділянці, навіть у разі поновлення Росією транзиту на заповнення трубопроводу буде потрібно не менш як 3 дні, у той час як газу в трубі залишилося всього на 5 днів.

Через газопровід Гребеники (Одеська область) - Каушани (Молдова) газ іде в Орловку Ізмаїльського району Одеської області, де перебуває одна з газовимірювальних станцій під контролем російських спостерігачів від "Газпрому".

Як відомо, 5 січня 2009 року компанія "Нафтогаз України" обвинуватила компанію "Молдовагаз" у тому, що споживачі Молдавії "з незрозумілих причин і без узгодження" з 1 січня 2009 року почали споживання природного газу практично в повному обсязі із транзитного газопроводу Ананьїв-Тирасполь-Ізмаїл, що частково проходить по території Молдови.

В "Нафтогазі" вважають, що таким чином, сумарна подача природного газу в південному напрямку країнам Балканського регіону - Румунії, Болгарії, Туреччини, Греції й Македонії - була зменшена на обсяг близько 10 мільйонів кубометрів за добу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...