Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" в унісон з Москвою "пришили" до газових переговорів США

Середа, 14 січня 2009, 13:27

"Регіонал" Олександр Єфремов вважає невипадковим підписання Україною та США Хартії про стратегічне партнерство напередодні газового конфлікту між Україною та Росією.

За його словами, у цій хартії йдеться про те, що Україна і США домовились співпрацювати у сфері реконструкції та модернізації української газотранспортної системи, а також у диференціації ядерного палива на електростанціях.

"Мені здається, що дійсно ця хартія є дуже серйозним подразником в рамках газового конфлікту, який сьогодні відбувається в Україні", - сказав Єфремов журналістам.

На його думку, ця хартія є "серйозним яблуком розбрату" між Росією та Євросоюзом.

Єфремов визнав право міністра закордонних справ Володимира Огризка у довільному порядку підписувати даний документ, оскільки той не потребує ратифікації Верховної Ради.

Однак, на його переконання, "відповідальний міністра мав би погодити дане рішення (з парламентом)".

Водночас він припустив, що Огризко погодив цей документ у секретаріаті президента.

Як відомо, раніше заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв заявляв, що на переговори України і Росії щодо газу вплинуло підписання Києвом декларації про партнерство з Вашингтоном.

У свою чергу член фракції БЮТ Олег Зарубінський вважає, що якщо хартія не передбачає спільного управління або оренди української ГТС Сполученими Штатами, то в співпраці щодо реконструкції "немає нічого поганого і до неї мають долучитися також країни ЄС".

"Модернізація газотранспортної системи – це актуальне питання, бо вона не гірша, ніж в РФ, але є дещо виснаженою і модернізувати її треба. Якщо якісь країни допомагають, без пунктів щодо співуправління і тим більше співвласності, то це є позитивним", - додав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...