Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко скаржиться, що Партія регіонів покриває Стельмаха через два банки

Середа, 14 січня 2009, 13:27

Фракція БЮТ ініціює ухвалення законопроекту про внесення змін у процедуру призначення і звільнення голови Національного банку України.

Про це повідомила прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко у середу на прес-конференції в Кабінеті Міністрів.

Як відомо, зараз голову НБУ призначають і звільняють за поданням президента.

"Ми ініціюємо цього тижня слухання цього питання (про політику Нацбанку щодо рефінансування банків і девальвації гривні) у Верховній Раді й ініціюватимемо зміни до закону про Національний банк, який дасть право відсторонити керівництво та віддати управління Раді Національного банку для того, щоб здійснювати всі необхідні кроки", - сказала Тимошенко, повідомляє УНІАН.

Прем`єр-міністр укотре наголосила, що політика Національного банку щодо рефінансування банків і девальвації національної валюти є неприпустимою.

Тимошенко повідомила, що обговорювала питання відсторонення керівництва Нацбанку з президентом Віктором Ющенком вже нового, 2009-го, року.

"Я хотіла б, щоб це питання знову було перенесене в публічну площину, і щоб його було обговорено у Верховній Раді. Але, на жаль, враховуючи, що "Родовід-банк" і "Надра-банк", які на корупційній основі користуються грошима Національного банку, сьогодні мають належність до Партії регіонів, а Партія регіонів не хотіла, щоб питання щодо кредитно-грошової політики Нацбанку, а саме обмінного курсу, вартості кредитних ресурсів, слухалося в парламенті, тому що хочуть покривати своїх і не хочуть виносити це питання на загальне публічне обговорення", - сказала глава уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування