Газова корпорація Греції збирається подати в суд на "Газпром"

Середа, 14 січня 2009, 14:18

Грецька національна газова корпорація планує подати в суд на "Газпром" для відшкодування своїх втрат через припинення поставок російського газу до Греції.

Про це заявив виконавчий директор грецької національної газової корпорації Макіс Папагеоргіу, повідомляє УНІАН із посиланням на грецьке інтернет-видання Kathimerimi.

За його словами, у контракті між DEPA і "Газпромом" прописано, що російська фірма виплатить компенсацію, якщо вона не зможе поставити домовлені обсяги газу.

Папагеоргіу також зазначив, що його компанія отримала листа від "Газпрому", в якому останній охарактеризував ситуацію з постачання газу до Греції як форс-мажорні обставини.

За словами виконавчого директора DEPA, з цього можна зробити висновок, що росіяни не мають жодного наміру виплачувати будь-яку компенсацію DEPA або будь-якій іншій європейській фірмі, яка постраждала через припинення газопостачання з минулого тижня.

За оцінкою Папагеоргіу, на сьогодні компенсація, яку б мала отримати Греція, досягнула 1 млрд. євро. Він також додав, що DEPA подасть у суд, як тільки відновиться газопостачання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування