БОЙКО: ТИМОШЕНКО ЛОБІЮВАЛА ГАЗОВИЙ БІЗНЕС БАКАЯ І МЕДВЕДЧУКА

Середа, 14 січня 2009, 17:15

Партія регіонів звинувачує прем’єра Юлію Тимошенко у лобіюванні компанії з експорту газу, діяльність якої відновлено Ігорем Бакаєм та Віктором Медведчуком.

Про це заявив депутат-регіонал Юрій Бойко журналістам.

"Реальна причина зриву переговорів – намагання прем'єра пролобіювати наново відкриту її головними газовими радниками Бакаєм та Медведчуком компанію щодо експорту 4,5 млрд кубів російського газу закордон", - заявив Бойко.

Депутат повідомив назву цієї компанії - FKRtt Universal Swissland.

За його словами, російська сторона відмовилася підтримувати діяльність цієї компанії, і "з цього моменту почався, власне кажучи, зрив переговорів".

"Компанія FKRtt Universal Swissland належить Віктору Медведчуку й Ігорю Бакаю. Прем'єр-міністр лобіювала підписання контракту між російською стороною й цією компанією на експорт із території Росії 4,5 млрд. куб. м газу в першому кварталі. Саме тому виплата газових боргів так довго затягувалася урядом України, як і переговірний процес у цілому," - сказав Бойко.

Коментуючи звинувачення Тимошенко у його причетності разом із депутатом Льовочкіним та бізнесменом Фірташем до зриву газових переговорів, Бойко сказав:

"Якщо переговори проводяться стійко, то зірвати їх достатньо складно. І виникає питання – що це за прем’єр і що це за уряд, переговори якого зриваються двома опозиційними депутатами і бізнесменом".

"Тоді навіщо потрібен такий прем’єр та уряд, якщо вони не спроможні вести переговори до кінця", - додав він.

Також Бойко висловив переконання, що уряд, який "в кризовій ситуації неспроможний гарантувати енергобезпеку країни, має піти у відставку".

Він нагадав про реєстрацію Партією регіонів у ВР постанови щодо відповідальності уряду.

"Як можна інакше оцінювати ситуацію, коли держава мерзне, зупинено 23 найбільші підприємства, які забезпечують половину ВВП, і коли через відсутність транзиту нашу країну перетворюють на Сомалі з газовими піратами. А в цей час президента і прем’єра немає, ніхто не вживає ніяких заходів, ніхто не їде до Москви", - сказав він.

"Ця влада не здатна навести порядок у державі, тому ми вимагаємо її відставки", - додав він.

Ігор Бакай за часів президента Леоніда Кучми був керівником Держуправління справами, Віктор Медведчук – головою адміністрації президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування