Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко готовий судитися з Путіним і Медведєвим

Середа, 14 січня 2009, 17:25

Україна готова довести в суді, що не відбирала російський газ.

Про це заявив президент Віктор Ющенко на прес-конференції у Польщі, після зустрічі президентом цієї країни Лехом Качинським у середу.

"Ми звернулися до Єврокомісії з пропозицією створити комісію, яка б вивчила питання виникнення кризи 1-7 січня, вивчила обставини заяви російської сторони щодо того, що Україна здійснює несанкціонований відбір газу", - зазначив Ющенко.

"І якщо Росія матиме факт про так звані крадіжки - а я хочу сказати, що Україна не краде - будь-ласка, в судовому порядку ми готові довести свою правоту", - наголосив президент України.

На запитання, як він ставиться до заяви голови Євро комісії пана Баррозу, що споживачі повинні позиватися до України і Росії, якщо газовий конфлікт не буде вирішено, Ющенко наголосив, що "доки на шести транзитних газопроводах на монометрах буде стояти тиск нуль, що засвідчує, що ніякої поставки газу з Росії немає, Україна при всьому бажанні не може послуг надати".

"Україна може надати свої послуги лише при умові базових, глобальних поставок законтрактованих об’ємів газу", - заявив Ющенко.

"За 13 днів січня ми отримали через Білорусь стільки газу, що ми мали б отримати за 12 повних днів. Наша металургія працює на вугіллі, а хімічних підприємств, які працюють на газі, у нас лише два... І я не бачу потреби виступати з якимись судовими вимогами", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...