Шандра відрапортував, як він охороняє ГТС

Середа, 14 січня 2009, 19:37

Міністерство з питань надзвичайних ситуацій готове відреагувати на позаштатні ситуації, які можуть виникнути на об'єктах газотранспортної системи України.

Про це сказано в повідомленні прес-служби МНС з посиланням на міністра з надзвичайних ситуацій Володимира Шандру.

За його словами, підрозділи МНС були готові до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з аваріями на об'єктах ГТС із моменту зниження тиску природного газу Росією в магістральних газопроводах.

"Розуміючи складність ситуації з постачанням газу, МНС вжило всіх необхідних заходів щодо недопущення позаштатних ситуацій на об'єктах ГТС, наприкінці грудня 2008 року територіальні органи МНС у регіонах організували постійний моніторинг можливого виникнення позаштатних ситуацій, на місцях відробили й увели плани реагування на позаштатні ситуації", - сказав міністр.

Шандра повідомив про посилення контрольно-спостережливої діяльності із стану цивільного захисту, техногенної й пожежної безпеки на потенційно небезпечних об'єктах, особливо тих, які можуть припинити свою діяльність у результаті відключення від постачання газу.

Він також зазначив, що здійснено перевірки готовності аварійно-рятувальних служб до дій за призначенням, проведено розрахунок додаткових сил, які можуть бути задіяні у разі виникнення надзвичайних ситуацій і на об'єктах Міністерства палива й енергетики.

Крім цього, МНС посилило контроль за дієздатністю автоматизованих систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій й оповіщення людей у разі їхнього виникнення, служба пожежної безпеки налаштувала інформаційну взаємодію з територіальними підрозділами Мінпаливенерго щодо забезпечення контролю за тиском подачі газу в магістральних газопроводах середнього й низького тиску.

Як відомо, раніше президент Віктор Ющенко просив Міністерство внутрішніх справ, Службу безпеки України й МНС посилити контроль на об'єктах ГТС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування