Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін обізвав українську ГТС фетишем

Четвер, 15 січня 2009, 10:08

Росія не відмовляється від ідеї взяти під оренду українську газотранспортну систему або взяти участь у її приватизації.

Такий висновок можна зробити зі слів прем'єра Росії Володимира Путіна в інтерв'ю Першому каналу німецького телебачення "АРД", у відповідь на питання про шляхи рішення конфліктної газової ситуації, що склалася.

"Наша пропозиція полягала в тому, щоб узяти під довгострокову оренду газотранспортну систему, а сама система залишалася б у власності України. Мені здається, від цього всі тільки виграли б. Але можна і приватизувати, чому ні?" – сказав він.

"Ми пропонували цей шлях ще кілька років тому. Ця пропозиція була сформульована саме Росією і Німеччиною і на той момент, по суті, було акцептовано керівництвом України", - сказав він.

"Ми підписали спільний меморандум - Росія, Україна і Німеччина. Меморандум про те, що створюємо міжнародний консорціум із залученням інших європейських партнерів - італійських, французьких, можливо, з інших європейських країн - і цей консорціум бере під оренду газотранспортну систему України", - сказав він.

"Ми можемо брати участь і в приватизації, якщо українська держава захоче це зробити", - додав Путін.

"Але там якось фетишизується газотранспортна система, вважається національним надбанням, яке дісталося ледь не з небес і не підлягає приватизації", - сказав Путін.

Він знову повторив, що Росія може взяти участь у приватизації, "якщо, зрештою, Україна на це зважиться".

"Ми багато разів чули докори на нашу адресу - почасти справедливі - у тому, що ми в Росії повинні далі йти шляхом лібералізації енергетики, газового ринку. Але те ж саме можна сказати і стосовно наших українських друзів", - додав Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування