Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не хоче сам звільняти Стельмаха. Комісію розтягнули ще на півроку

Четвер, 15 січня 2009, 10:10

Верховна Рада продовжила на півроку роботу тимчасової слідчої комісії щодо дій Нацбанку.

За проголосувало 372 депутати.

В постанову також з голосу внесено пункт "повторно звернутися до президента з вимогою невідкладно внести подання на звільнення голови Нацбанку, а також внести на розгляд Верховної Ради кандидатуру на посаду голови НБУ".

Водночас регіонал Олександр Єфремов звинуватив голову Верховної Ради Володимира Литвина в черговому порушенні регламенту.

"Взагалі то, Володимире Михайловичу, ви дозволяєте собі неприпустимі речі. У нас ця постанова, яку ви фактично зараз поставили на голосування, зареєстрована і розглядається окремо", - нагадав Єфремов.

"Ви взяли основний пункт з цієї постанови, хоча на погоджувальній раді не було досягнуто згоди з цього приводу, і поєднали з іншим", - обурився регіонал і запропонував тоді заслухати і звіт з цього приводу уряду.

У свою чергу Литвин заявив, що постанова, з якої він взяв пункт про звернення до президента, містить багато антиконституційних положень.

"Її не можна ставити на голосування. Верховна рада не має права приймати рішення про відсторонення голови Нацбанку. От коли ми внесемо зміни до закону, будемо з цього приводу працювати", - заявив Литвин.

Як відомо, прем’єр Юлія Тимошенко пропонує парламенту змінити процедуру відставки голови НБУ і зробити це рішенням парламенту, а не президента, як зараз. Вона також звинуватила Партію регіонів в небажанні розглядати це питання. Самі регіонами запевняють, що готові розглядати це питання.

У той же час, за інформацією ЗМІ, голова НБУ з 15 січня пішов у відпустку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування