Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірташ сам проситься на трибуну Ради, щоб захиститися

Четвер, 15 січня 2009, 11:37

Бізнесмен Дмитро Фірташ, який володіє 45% компанії "РосУкрЕнерго", звернувся з листом до голови Верховної Ради Володимира Литвина, у якому просить дозволити йому в парламенті роз'яснити роль РУЕ в поставках природного газу до України.

Про це сказано в листі Фірташа, текст якого мають Українські новини.

Фірташ зазначає, що протягом пленарного засідання парламенту 13 січня окремими народними депутатами не раз висловлювалися безпідставні звинувачення на адресу компанії "РосУкрЕнерго" і надавалася неправдива інформація про її діяльність.

"У зв'язку з цим прошу під час поточної сесії Верховної Ради дозволити мені викласти свою позицію щодо діяльності компанії "РосУкрЕнерго", а також дати своє бачення головних завдань і принципів політики України в сфері газопостачання", - сказано в листі.

13 січня Верховна Рада розглядала на своєму пленарному засіданні питання, пов'язані зі станом забезпечення України енергоносіями й укладення міжнародних договорів про поставки і транзит газу.

Як відомо, компанія "РосУкрЕнерго" до 2009 року була монопольним постачальником природного газу до України.

50% РУЕ володіє "Газпром", іншими 50% - Centragas Holding AG (Австрія), 90% якого у свою чергу належить українському бізнесменові Дмитру Фірташу, 10% - Івану Фурсіну.

Фірташ є головою ради директорів міжнародної холдингової компанії Group DF, яка об’єднує активи Фірташа в енергетиці, хімічній промисловості, нерухомості й енергетичній інфраструктурі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування