Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУНС розділила відставка Тимошенко. Кириленко ножа не встромлятиме

Четвер, 15 січня 2009, 11:51

Єдиний центр ухвалив попереднє рішення щодо підтримки відставки уряду Тимошенко в разі розгляду цього питання в Верховній Раді.

Про це повідомив лідер ЄЦ Ігор Кріль журналістам у ВР в четвер.

"Ми маємо попереднє рішення і ми будемо голосувати за те, щоб відправити уряд Тимошенко у відставку. Далі тримати цей уряд, який привів державу до такої кризи, неможливо", - зазначив він.

Водночас лідер депутатської групи "За Україну" В’ячеслав Кириленко повідомив, що його група не підтримуватиме відставки уряду, не зважаючи на своє критичне ставлення до нього.

"Ми критично ставимося до уряду і виголошуємо свої жорсткі зауваження прем’єру і кабінету. Але це не означає, що на догоду зовнішнім силам ми будемо вставляти уряду ножа в спину. Коли іде російсько-українське газове протистояння, українська влада повинна бути єдиною", - сказав він.

"Президент, прем’єр і голова ВР повинні говорити одним голосом, тому зараз гратися у відставку кабінету, щоб в Москві потішилися, ми не збираємося", - додав він.

Разом із тим віце-спікер Микола Томенко висловив думку, що голосів за відставку діючого уряду в парламенті не набереться до тих пір, поки президент Віктор Ющенко "не дасть відмашку Нашій Україні голосувати за відставку".

"Блок Литвина не буде голосувати, БЮТ – не буде, "регіони" - будуть, комуністи - будуть. Тобто без Нашої України, тобто тієї частини, яка не ввійшла в коаліцію, голосів не буде", - сказав він.

"Можна запитати у президента, і якщо він не підтримає відставку уряду, то це питання навіть не варто ставити, бо це послабить позицію уряду у сьогоднішніх переговорах (по газу)", - додав Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування