Тимошенко доручила губернаторам і податковій "давити" "спекулянтів"

Четвер, 15 січня 2009, 12:54

Прем’єр Юлія Тимошенко вимагає від губернаторів, щоб вони із застосуванням важелів податкової адміністрації домоглися зниження цін на продукти харчування.

Про це вона сказала на нараді з губернаторами, торкнувшись теми нерівномірної інфляції в різних областях.

"Без вашого впливу разом з податковою на тих підприємців, які це роблять, без інтервенцій ви нічого не зробите", - сказала Тимошенко.

Вона повідомила, що за підсумками цієї зустрічі будуть дані доручення губернаторам щотижня проводити наради в областях на цю тему.

"Ви маєте аналізувати, де проколи, в чому проколи і давити це, використовуючи всі антимонопольні заходи", - зазначила Тимошенко.

"Селяни сидять з продуктами в селі, а в місті замість ринки працюють супермаркети, де все пораховано – всі відкати", - обурилася вона.

Тимошенко також звернула увагу на різні показники інфляції в регіонах.

"Чому в одній області олія або ліки коштують більше, ніж в іншій? Там, де губернатор тримає руку на пульсі, там утримують ситуацію. А де діють за принципом "чим гірше, тим краще" – то такий результат", - сказала вона.

"Чому Закарпаття по року показало 15,4%, а Київська область – 25,6%? Це що, у нас план такий? Чи селян немає? Чи інструменту в руках?", - запитала Тимошенко.

"Якщо ви думаєте, що інфляцією б’єте по уряду – ні, ви б’єте по людям", - звернулася вона до губернаторів.

Прем’єр попередила їх, що вживатиме нетрадиційних заходів у зв’язку з тим, що деякі регіоні ставлять інфляційні рекорди.

"Ми будемо проводити соціальну кампанію, де в роликах будемо говорити: "В одній області ціни на ліки нижчі, ніж в іншій" або "В одній області олія коштує стільки, а в іншій - стільки". І ви будете щодня це бачити", - заявила Тимошенко.

Водночас вона сказала, що налаштована на діалог з губернаторами. "Кожен ваш дзвінок до мене в той же день матиме зворотній зв’язок, якщо я відразу не зможу відповісти", - пообіцяла прем’єр.

"Я хочу, щоб реакція в центрі в той же день була реакція на місцеві проблеми", - додала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування