Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко думає, що Фірташ в парламенті – це цікаво

Четвер, 15 січня 2009, 13:32

Керівництво Верховної Ради на даний момент не обговорювало можливість заслуховування у парламенті звіту співвласника РосУкрЕнерго Дмитра Фірташа.

Про це на брифінгу у четвер повідомив віце-спікер Микола Томенко.

"Зараз ми не обговорювали цього питання. Знаю, що в історії парламенту були приклади, коли слухали дисидентів, майорів Служби безпеки, але олігархів ще не слухали", - сказав він.

"Якщо фракції ухвалять відповідне рішення на погоджувальній раді, то такий прецедент можна буде створити. Це буде цікаво", - додав Томенко.

Водночас він висловив думку, що у разі виступу Фірташа ситуація на газовому ринку України мала б розглядатися в комплексі, і "для продовження дискусії можна було б заслухати не лише бізнесменів, а й, можливо, генпрокурора".

Разом з тим Томенко зазначив, що в даній ситуації думки політиків, які симпатизують чи то Медведчуку, чи то Фірташу, не є важливими.

"Тут важлива позиція президента. Якщо президент чітко скаже, що він категорично проти будь-яких посередників на газовому ринку, то думаю, що спільна позиція президента і прем’єра, а також уряду Росії, який, я переконаний, також проти посередників, незважаючи на часом неадекватну поведінку по відношенню до України, то будь-яка дискусія між депутатами-прихильниками та противниками РосУкрЕнерго - завершиться", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування