Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат дітей Кушнарьова хоче знати, чи не використали убивцю в темну

Четвер, 15 січня 2009, 13:33

Справа про убивство Євгена Кушнарьова, одного з лідерів Партії регіонів, може бути передана в суд уже навесні цього року, якщо обвинувачуваний і його адвокат "не будуть штучно гальмувати цей процес".

Про це заявила в інтерв'ю "Медіапорту" адвокат потерпілих – дітей Кушнарьова Наталя Князьська.

Наразі, за її словами, з матеріалами справи знайомиться обвинувачуваний Дмитро Завальний і його адвокат Володимир Олевський. Потерпілі і їх адвокати з матеріалами вже ознайомилися.

У той же час Князьська має деякі претензії до слідства.

"Я вважаю - і цю думку підтримує мій колега, що також бере участь у цій справі як представник потерпілої сторони, - що прокуратура не вжила всіх передбачених законом заходів для всебічного повного об'єктивного дослідження інших обставин смертельного поранення Кушнарьова, а саме причин, з яких відбувся цей постріл, мотивів дій обвинувачуваного", - заявила адвокат.

На її думку, не було установлене все коло осіб, причетних до убивства Кушнарьова.

"Слідство у цьому напрямку не працювало, і будь-яких інших причин поведінки, мотивів дій Завального органом досудового слідства не розглядалося, так само, як і варіанти, що він міг передати комусь свою зброю або залишити її без догляду", - сказала адвокат.

За її словами, потерпілі, вважали, що необхідно перевірити інші версії, наприклад, версію навмисного убивства, у якій був задіяний або технічно використаний Завальний. Але слідство це не врахувало.

"Тому говорити про те, що на сьогоднішній день ми згодні з кваліфікацією або не згодні – у принципі неправильно, тому що слідство велося дуже вузько, в одному напрямку", - заявила Князьська.

Як відомо, Євген Кушнарьов був поранений на полюванні 16 січня два роки тому і помер внаслідок отриманих ран. У смерті обвинувачується ще один учасник полювання Дмитро Завальний. Його обвинувачують в убивстві з необережності і незаконному зберіганні зброї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...