Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко може написати бюджет замість Тимошенко

Четвер, 15 січня 2009, 16:30

Конституційний Суд ухвалив рішення про те, що вносити зміни в закон "Про Державний бюджет України" можуть усі суб'єкти законодавчої ініціативи.

Таке рішення КСУ було оприлюднено в четвер, повідомляє Ліга.net.

Зокрема КСУ вирішив, що право подавати у Верховну Раду проекти законів про внесення змін у закон "Про Державний бюджет України" мають усі суб'єкти права законодавчої ініціативи, визначені частиною 1 статті 93 Конституції України.

Ухвалюючи рішення, КСУ виходив з того, що положення статей 52, 53, 54 Бюджетного кодексу України не передбачають виключного права законодавчої ініціативи Кабінету Міністрів щодо внесення змін у закон про Держбюджет і не обмежують права інших суб'єктів законодавчої ініціативи подавати у ВР законопроекти про внесення змін у закон про держбюджет.

Рішення КСУ було ухвалено відповідно до конституційного подання 54 народних депутатів щодо тлумачення положень абзацу 13 пункту першого частини першої ст.20 закону "Про Кабінет Міністрів", частини другої ст.52, частини другої ст.53, частини другої ст.54 Бюджетного кодексу України.

Своє подання народні депутати мотивували тим, що необхідне роз'яснення й офіційна інтерпретація щодо визначення кола суб'єктів, які мають право подавати в парламент законопроекти про внесення змін у закон про держбюджет, оскільки на розгляді позачергової сесії Верховної Ради 31 липня 2008 року були подані проекти внесення змін у держбюджет Кабінетом Міністрів, президентом і народним депутатом Олександром Пеклушенком.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування