Тимошенко каже, що проект технічної угоди по газу вже готовий

Четвер, 15 січня 2009, 18:27

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко та президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу вважають необхідним терміново підписати технічну угоду для відновлення у повному обсязі транзиту природного газу до країн ЄС.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

Тимошенко поінформувала Баррозу про "розвиток ситуації та кроки, які вживає Україна для якнайшвидшого відновлення транзиту російського газу до країн ЄС".

"Сторони погодилися на необхідності термінового підписання технічної угоди для відновлення у повному обсязі транзиту природного газу до країн ЄС", - йдеться в повідомленні.

"Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко розповіла, що Україна представила цей проект єврокомісару з енергетичних питань Андрісу Пібалгсу та російській стороні", - наголошують у Кабміні.

"Тимошенко також повідомила про конструктивну телефонну розмову з прем’єр-міністром Росії Володимиром Путіним та досягнуту з ним домовленість про проведення в суботу в Москві двосторонніх урядових переговорів з газового питання", - сказано в заяві.

Крім того, Тимошенко провела телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Прем’єр поінформувала німецького канцлера про останні пропозиції української сторони щодо виходу з кризи.

Зокрема, надісланий європейській та російській сторонам проект технічної угоди, а також про телефонну розмову з прем’єр-міністром Росії Володимиром Путіним та досягнуту домовленість про проведення двосторонніх переговорів з газового питання в суботу в Москві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News