Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін: ситуація в українській ГТС "головотяпство"

Четвер, 15 січня 2009, 19:22

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путин назвав ситуацію, яка склалася в газотранспортній системі України, "головотяпством, яке межує зі злочином".

Про це він заявив на зустрічі з главою концерну ENI Паоло Скароні, передає Інтерфакс.

Путін повідомив, що сьогодні українська сторона у відповідь на черговий запит "Газпрому" про транзит "надіслала кілька документів, у яких просить поставити їй газ для технологічних потреб, щоб заповнити експортну трубу, по якій транспортується наш газ у Європу".

"Ясно, що в цій трубі завжди має бути газ, який працює як поршень і проштовхує обсяг, який надходить на експорт,", - сказав Путін.

"Якщо газу там немає, то це абсолютне технологічне головотяпство, яке межує зі злочином", - заявив російський прем'єр.

"Щоб газ надходив через Україну нашим європейським партнерам потрібні, звичайно, технологічні умови. Забезпечення цих умов є обов'язком транзитної країни", - сказав Путін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Судячи з того, що нам говорять українські друзі, вони це зробити не в змозі", - заявив прем'єр Росії.

Путін підтвердив, що в четвер у черговий раз українська сторона відмовила в задоволенні російської заявки на прокачування газу європейським партнерам.

"Ясно, що забезпечення транзиту - це зобов'язання транзитної сторони. З нашої сторони - це добре відомо, і міжнародні спостерігачі це підтверджують - газ у напрямку України відкритий", - зазначив він.

Як підкреслив Путін, "незважаючи на наші прохання відновити транзит, українські партнери це дотепер не зробили".

Глава уряду Росії повідомив, що обговорював ситуацію, яка склалася в ході телефонної розмови з прем'єром Італії Сільвіо Берлусконі.

"Він так само, як і багато інших європейських лідерів, дуже стурбований припиненням транзиту російського природного газу в Європу. Пан Берлусконі просив здійснити всі необхідні кроки для поновлення цього транзиту", - повідомив Путін главі ENI.


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування