Ющенко: Настав час вести "серйозну розмову" про звинувачення Росії

П'ятниця, 16 січня 2009, 09:15

Президент Віктор Ющенко наголошує на політичному підгрунті газового протистояння і категорично спростовує звинувачення російської сторони в незаконному відкачуванні газу, призначеного на експорт.

Про це він заявив в розмові з журналістами української і російської служби "Бі-Бі-Сі" у Великобританії перед початком переговорів на високому рівні.

"Це принижує національну гідність, це принижує честь держави, коли сторона кожний день з десятків вуст повторює, що Україна краде, при цьому не роблячи жодного кроку, в тому числі в арбітражному контексті, щоб це доказати, через суд встановити правду", - сказав Ющенко.

"Хай буде сформована відповідна європейська комісія, метою якої повинно бути досягнення оцінки, чому це трапилося, по чиїй вині. Виділити окреме питання, як себе вела Україна щодо несанкціонованого відбору російського газу", - запропонував він.

"Я запевняю як президент: ми не мали жодного метру кубічного несанкціонованого відбору російського газу. Для нас це є честь. Я думаю, що настав час по цих обставинах мати серйозну розмову", - наголосив президент України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...