Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За наводкою Бойка по сліду Тимошенко пустили Генпрокуратуру та СБУ

П'ятниця, 16 січня 2009, 10:24

Звинувачення прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у лобіюванні особистих інтересів у газовому бізнесі мають бути ретельно перевірені.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин, повідомляє прес-служба глави держави.

Пукшин нагадав, що "останнім часом набули публічного розголосу і викликали значний резонанс у засобах масової інформації звинувачення на адресу Тимошенко в лобіювання нею особистих корисливих інтересів у газовому бізнесі".

На його думку, "хоча із заявами про прагнення керівника уряду ввести близьку до неї компанію в схему газових поставок в Україну виступили представники парламентської опозиції, до них варто поставитися дуже уважно".

"З усіх скандальних висловлювань випливає, що Тимошенко, користуючись службовим становищем, докладає значних зусиль для виведення на європейський газовий ринок підконтрольної компанії - зареєстрованої в Швейцарії "FKPtt Universal Swissland" - яка має одержати в розпорядження значні обсяги російського палива", - зазначив Пукшин.

"Заслуговує на увагу й поширена інформація про те, що співвласниками цієї структури є близькі партнери Тимошенко - одіозні Віктор Медведчук та Ігор Бакай. По суті, опозиція відкрито звинуватила прем'єра в корупційних діяннях", - додав він.

У цьому контексті Пукшин звернув увагу на активну протидію Тимошенко діяльності газотрейдера "РосУкрЕнерго", який створює пряму конкуренцію вказаній швейцарській компанії, та відсутність до цього часу контракту між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом" на прямі поставки газу в нашу країну.

У будь-якому випадку, наголосив заступник глави секретаріату, всі оприлюднені звинувачення на адресу Тимошенко мають бути ретельно перевірені правоохоронними органами.

"Така перевірка важлива з огляду на існуючу невизначеність щодо того, яка компанія, за яку ціну і в яких обсягах постачатиме газ в Україну, наскільки ця діяльність відповідатиме нашим економічним інтересам", - пояснив Пукшин.

"Крім того, фахове вивчення оголошених представниками опозиції заяв потрібне самій Тимошенко, адже у випадку не підтвердження звинувачень прем'єр уникне ще однієї плями на своїй репутації", - наголосив він.

Пукшин повідомив, що у п'ятницю листи з проханням про перевірку надіслані в Генпрокуратуру та Службу безпеки України.

Як відомо, у середу член Партії регіонів Юрій Бойко звинуватив Тимошенко у лобіюванні компанії з експорту газу, діяльність якої відновлено Ігорем Бакаєм та Віктором Медведчуком.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування