Лавров розповів ЄС, що той повинен "пояснити" Україні

П'ятниця, 16 січня 2009, 10:55

Європейські держави повинні виявити солідарність, щоб переконати Україну не перешкоджати транспортуванню російського газу в Європу, заявляє голова МЗС РФ Сергій Лавров.

"Євросоюз повинен виявити свою знамениту солідарність і пояснити українським колегам неприпустимість невиконання контракту на транзит російського газу в Європу, що діє і буде діяти до кінця 2010 року", - заявив Лавров у п'ятницю на прес-конференції в Москві.

Він зазначив, що Росія ніколи не хвилювалася в зв'язку з тим, що якась із країн, що отримують російський газ, шукатиме додаткові джерела енергопостачання, повідомляє "Інтерфакс".

"Чим більше джерел надходження енергії, тим, напевно, безпечніше. І ми з цього виходили. Більш того, ми самі докладаємо зусиль до того, щоб маршрутів постачання енергоносіїв було більше", - сказав голова МЗС РФ.

Він підкреслив, що і "Блакитний потік", і "Північний потік" суттєво підвищать енергетичну безпеку Європи.

"Євросоюз, звісно, вправі вибирати собі партнера з енергетичної співпраці. Але думаю, що в Євросоюзі прекрасно знають, що Росія десятиріччями була надійним партнером, не порушивши жодного контракту", - заявив Лавров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування