Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва не дасть "розколоти" СНД - голова МЗС РФ

П'ятниця, 16 січня 2009, 12:53

Москва буде перешкоджати спробам провести на просторі Співдружності незалежних держав лінію "військово-політичного протистояння", заявив голова МЗС РФ Сергій Лавров.

На прес-конференції в Москві у п'ятницю він заявив, що в Москві стурбовані спробами "розколоти СНД і провести тут свого роду лінію військово-політичного протистояння", передає "Інтерфакс".

"Це сумно. Не можна робити країни на просторі Співдружності Незалежних Держав заручниками чиїхось геополітичних проектів. Неприпустимо ставити їх перед штучним вибором: або ви з нами, або ви проти нас", - сказав Лавров.

"Росія буде протидіяти подібним до тенденціям і наполягати на тому, щоб законні інтереси наших партнерів по Співдружності поважалися всіма", - заявив він.

"СНД для нас абсолютний пріоритет. Це закріплено в концепції зовнішньої політики, яка була схвалена президентом у липні. Так буде тривати й надалі", - додав голова МЗС РФ.

Він підкреслив, що простір СНД залишається найважливішим зовнішньополітичним пріоритетом Росії.

Лавров також зазначив, що в 2008 році була ухвалена стратегія економічного розвитку СНД до 2020 року, зміцнювалося інтеграційне ядро СНД в особі ЄврАзЕС, ОДКБ.

"Інструментом підвищення ефективності нашого курсу на пострадянському просторі покликане стати створення при МЗС РФ агентства у справах СНД, співвітчизниках, які проживають за кодоном, і міжнародної гуманітарної співпраці", - сказав він.

Голова російського зовнішньополітичного відомства зазначив також, що зміцнювалися й інші напрямки багатовекторної зовнішньої політики Росії.

"Події, що затьмарили початок року, - це чергове свідчення необхідності об'єднання зусиль для системної колективної роботи, від успіху цієї роботи залежатиме благополуччя і самопочуття усього світу. Росія до такої роботи готова і сподівається на аналогічні підходи всіх наших міжнародних партнерів", - заявив також Лавров.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...