Лавров думає, що Обама не просуватиме Україну в НАТО

П'ятниця, 16 січня 2009, 13:06

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров висловлює впевненість, що нова адміністрація США не буде займатися питанням вступу Грузії й України в НАТО.

"Я думаю, що це саме та тема, яка віртуальна в порівнянні, скажімо, з величезною проблемою фінансової кризи, з якою новій американській адміністрації неминуче доведеться зіткнутися з перших же днів своєї роботи", - сказав Лавров у п'ятницю на прес-конференції в Москві.

Останні події

У той же час, він висловив переконання, що підтримка Росією співвітчизників за кордоном не спричинить за собою якихось дій, які можна розцінити як втручання в справи інших держав, повідомляє "Інтерфакс".

"Жодних дій і рішень (у ході реалізації програми з підтримки співвітчизників), які означали б втручання у справи тих держав, де ці співвітчизники проживають, не буде", - підкреслив російський міністр.

За його словами, це стосується і так званої "карти співвітчизника", уведення якої в даний час обговорюється.

"Що стосується того, як буде вирішене питання про якесь посвідчення особи співвітчизника, я вам зараз сказати не можу, оскільки у нас щодо цього тривають дискусії", - сказав Лавров.

Він зазначив, що в Росії знають про досвід, який існує за кордоном: "Є карта поляка, по-моєму, наші українські колеги задумуються про якийсь документ про своїх співвітчизників".

Між тим голова російського МЗС переконаний, що "у цьому питанні потрібно знайти баланс між бажанням людини бути причетним до тієї чи іншої групи співвітчизників, і тими наслідками, які це матиме".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування