Медведчук дав Бойку і Льовочкіну три дні на вибачення

П'ятниця, 16 січня 2009, 14:17

Колишній глава адміністрації президента Кучми Віктор Медведчук вимагає від "регіоналів" Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна вибачень за наклеп.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу центру правових ініціатив і експертиз "Правова держава", очолюваного Медведчуком.

У повідомленні сказано, що Медведчук направив Бойку і Льовочкіну "офіційну вимогу про спростування наклепницької інформації", що "стосується нібито його причетності до лобіювання інтересів якихось посередників у газових відносинах між Україною і Росією".

При цьому зазначається, що інформація, яка була поширена цими депутатами в ЗМІ 14 і 15 січня, "жодним чином не відповідає дійсності".

"У вимозі, направленій адвокатами Медведчука, пропонується Бойку і Льовочкіну в триденний термін спростувати всю наклепницьку і недостовірну інформацію про Медведчука таким самим публічним чином, яким ця інформація розповсюджувалась, а також особисто перед ним вибачитися ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, адвокатами Медведчука були направлені запити до Держкомітету фінансового моніторингу, Державної податкової адміністрації, Держкомітету земельних ресурсів, Київського бюро технічної інвентаризації і Держдепартаменту автоінспекції з проханням надати перелік українських і офшорних активів Бойка і Льовочкіна, а також перелік земельних володінь, нерухомого майна і транспортних засобів "у рамках забезпечення позову про захист честі, гідності, ділової репутації й відшкодування морального збитку цими особами".

Як відомо, раніше Бойко звинуватив прем’єра Юлію Тимошенко у лобіюванні інтересів газової компанії, якою нібито володіють Медведчук і колишній голова ДУСі Ігор Бакай.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування