Безсмертний: у регіонах з газом не все добре, але драматизувати не треба

П'ятниця, 16 січня 2009, 15:25

Ситуацію з постачанням газу в регіонах України не потрібно драматизувати, але вважати її повністю вирішеною теж не можна.

Про це заявив на брифінгу у п’ятницю заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний, повідомляє УНІАН.

Так, він поінформував, що на сьогоднішній день так і не вдається підняти тиск в системі поставок газу в Севастополі, і через це в місті відключена гаряча вода.

За словами Безсмертного, лише завдяки високій температурі повітря ситуація в принципі стабільна.

Також він зауважив, що вдалось розв’язати ситуацію з поставками газу до чотирьох південних районів Одеської області завдяки поставкам газу до Молдови.

Вдалося вирішити проблему і в Запоріжжі, і в понеділок діти знову підуть до школи, сказав заступник глави секретаріату президента.

По решті території, за словами Безсмертного, ситуація нормальна. Водночас він зауважив, що мова йде не про підприємства, а про забезпечення газом населення.

Безсмертний зауважив, що за прогнозами синоптиків, найближчим часом прогнозується пониження температури на території України, і тому області готуються до цього.

Він нагадав, що відповідно до рішення Міністерства енергетики, майже в усіх регіонах відбувається заміщення газу мазутом на ТЕЦ, які виробляють електроенергію. І найкраще цей процес відбувається у Харківській області.

"В цілому області продовжують працювати в режимі економії і зменшувати споживання газу", - зазначив він.

В цілому, за винятком Донецької, Київської, Кіровоградської, Полтавської, Харківської, Чернівецької областей, міст Києва та Севастополя, області отримують об’єми газу на потреби населення в тих обсягах, які вони отримували завжди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування