Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В розпал кризи У ЮЩЕНКА ВВАЖАЮТЬ, ЩО ТИМОШЕНКО У РОСІЇ "НА ГАЧКУ"

П'ятниця, 16 січня 2009, 15:52

Генпрокуратура має дати свою оцінку діям в газовій сфері прем’єра Юлії Тимошенко та дати відповідь, чи відповідають вони засадам національної безпеки.

Про це в п’ятницю заявив заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний, повідомляє прес-служба секретаріату.

"Генеральна прокуратура України повинна ініціювати розслідування щодо відповідності дій прем'єра Юлії Тимошенко засадам національної безпеки", - заявив Безсмертний.

"Не можна виключати, що головною причиною фактичних дій Юлії Тимошенко у 2006 році був тиск з боку російської Генеральної прокуратури, яка порушила карну справу проти компанії "Єдині енергетичні системи України", якою Тимошенко керувала у 90-ті роки", - зазначив Безсмертний.

Він нагадав, що тоді російські слідчі вимагали притягнути Тимошенко до відповідальності за "хабарі у 1996-1997 роках службовим особам Міністерства оборони Росії за дії останніх в інтересах ЄЕСУ при реалізації поставок матеріально-технічних ресурсів для потреб Міноборони РФ".

За цією справою до відповідальності у Росії було притягнуто шість осіб, а Юлія Тимошенко була оголошена у міжнародний розшук.

"Нинішня політика Юлії Тимошенко свідчить про те, що прем'єр-міністр залишається "на гачку" у російських спецслужб, і це змушує її вдаватися до дій, які загрожують національній безпеці України", - додав Безмертний.

"Головним наслідком її діяльності стало розірвання стратегічно важливих довгострокових контактів на постачання природного газу в Україну, різке підвищення ціни на природний газ і загроза втрати газотранспортної системи України", - зазначив він.

"Виходячи із хронології дій Юлії Тимошенко у газовій сфері виникає два запитання, а саме - ці дії були свідомими, чи несвідомими?", - додав він.

"Якщо несвідомими, то це професійна непридатність і як мінімум відставка, якщо не враховувати наслідків. Якщо дії були свідомими (по домовленості з Росією), то це загроза енергетичній безпеці держави, зрада національних інтересів і тому, як наслідок повинна бути кримінальна відповідальність за дії посадової особи", - наголосив Безсмертний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...