ТИМОШЕНКО ОБІЦЯЄ ЗНАЙТИ КОМПРОМІС З ПУТІНИМ

П'ятниця, 16 січня 2009, 18:41

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко сподівається знайти компроміс щодо газу під час переговорів з російським колегою Володимиром Путіним.

Про це йдеться в її заяві, поширеній увечері в п'ятницю.

"У суботу я відбуваю на переговори до Москви для того, щоб   досягти згоди з російською стороною щодо надійного транзиту російського газу до Європи та не менш надійного постачання газу до України. ...Йдеться про необхідність компромісу задля збереження добрих стосунків України та Росії, а також репутації обох країн в Європі. Я вірю, що такий компроміс буде знайдений", - наголошується в заяві.

При цьому Тимошенко наголосила, що основні принципи переговорів будуть такі: "жодних посередників; прямі відносини між "Нафтогазом" та "Газпромом"; взаємовигідні ціни на газ та транзит; жодних розмов щодо можливості приватизації чи будь-яких інших форм відчуження української газотранспортної системи; весь російський газ, направлений до європейських країн, до грама буде відданий Європі".  

Тимошенко також наголосила, що для того, щоб "діяти ефективно та відповідально, в газовій дипломатії буде тільки одна урядова лінія, яка і буде неухильно втілюватися в життя".

"Я не дозволю нікому в паралельному режимі управляти переговорним процесом та керувати "Нафтогазом” для його зриву".  Простіше кажучи, мені потрібні дві речі: щоб в колеса не встромляли палок, а в спину – ножа", - наголосила прем’єр.

"У цьому контексті останні заяви окремих працівників Секретаріату Президента на мою адресу не посилюють позицій українського Уряду на переговорах в Росії, вони не прикрашають іміджу України в Європі. Я ніколи не буду відповідати на них, а тільки звертаюся до Президента з проханням хоча б на кілька днів позбавити свободи нечесного слова своїх безвідповідальних клерків", - зазначила Тимошенко.  

Прем’єр стверджує,  що до 30 грудня 2008 року на рівні прем’єр-міністрів України та Росії б"ули узгоджені всі взаємовигідні умови постачання газу в Україну та здійснення транзиту російського газу до Європи".

"Але в два останні дні року підключилися всі політичні сили України, які корупційно взаємопов’язані з тіньовим посередником "РосУкрЕнерго" та через свої можливості зруйнували підписання всіх контрактів, зруйнували так важко налагоджений переговорний процес. Цю справу руйнації українські політики продовжують і сьогодні. Я цьому покладу край в найближчі дні", - запевнила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування