Росія все активніше проштовхує обхідні газопроводи

П'ятниця, 16 січня 2009, 20:34

Президент Росії Дмитро Медведєв вимагає від уряду подумати над питанням збільшення потужностей газопроводів, які будуються – "Південний потік" і "Північний потік".

Про це він заявив на зустрічі з віце-прем`єром РФ Ігорем Сєчіним, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу партії "Єдина Росія".

"Ні Росія, ні європейські споживачі не повинні залежати від стану справ політичної еліти України, від того, хто ділить газ, і від того, хто на яких стільцях сидить", - заявив Медведєв.

"Ми повинні виконувати свої обов`язки належним чином, так, як це встановлено договором, підписувати ці договори вчасно і розраховуватися за цими договорами вчасно", - сказав президент Росії.

"Раз цього не відбувається, значить ми повинні подумати над тим, які механізми в цьому випадку гарантуватимуть інтереси і нашої країни і європейських споживачів", - заявив Медведєв.

За його словами, особливий акцент має бути зроблений на реалізації проектів "Південний потік" і "Північний потік".

"У зв`язку з цим, можливо, звернути увагу на питання про збільшення потужності як "Південного", так і "Північного потоків", тому що ми не можемо такою мірою залежати від однієї транзитної держави", - заявив Медведєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...