Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія придумала для України варіант на "скромну суму" в 1 млрд.

Субота, 17 січня 2009, 20:55

Поставки газу з Росії до Європи через Україну можуть бути гарантовані наданням акредитива без відкликання.

Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєв на прес-конференції в Москві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, це може бути "акредитив без відкликання, виставлений першокласним банком однієї з європейських країн, з частковим покриттям, яке надасть українська сторона".

"Якщо банк відкриє без покриття - буде зовсім добре", - додав він.

Медведєв зазначив, що "підставою для списання грошей з цього акредитива буде звернення російської компанії-постачальника газу, підтверджене групою спостерігачів, яку ми сформували за участі Євросоюзу з несанкціонованого відбору газу".

Іншим з можливих варіантів він назвав "отримання кредиту для української сторони, щоб вона могла розрахуватися за той газ, який їй необхідний сьогодні".

Крім того Медведєв назвав ще одну ідею, яка була висловлена в ході розмови з президентом України Віктором Ющенком.

"Мова йде про державну гарантію, яка могла б забезпечувати на якийсь проміжок часу інтереси російських постачальників газу", - пояснив він.

Якщо ця державна гарантія з точки зору технологічної є складним інструментом, то більш простою формою, яка була запропонована в суботу, за словами Медведєва, є акредитив без відкликання.

"Питання в тому, чи зможуть наші українські партнери домовитися з одним з європейських банків", - заявив Медведєв, відзначивши, що Росія готова допомогти, в тому числі і в переговорах.

На думку президента Росії, в України достатньо можливостей для того, щоб покрити акредитив "на досить скромну суму". "Цією сумою може бути сума порядку 1 млрд. дол.", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування