Медведька просять вибити з-під Наливайченка крісло

Понеділок, 19 січня 2009, 09:49

Депутат від БЮТ Святослав Олійник підготував звернення до генпрокурора Олександра Медведька з проханням перевірити законність наказу про призначення Валентина Наливайченка на посаду в.о. голови СБУ.

Про це пише Комерсант-Україна з посиланням на документ.

"Виходячи з того, що, згідно з повідомленням прес-служби СБУ, Наливайченко Валентин Олександрович не є військовослужбовцям, а тільки державним службовцям і цивільною особою, Дріжчаний І. В. не міг вступати з Наливайченком В. А. у відносини і видавати індивідуально-правової акт щодо останнього на підставі військового статуту ", - йдеться у зверненні.

"Валентин Наливайченко стовідсотково є цивільним, тобто неатестованим працівником СБУ", - сказав один з колишніх заступників голови СБУ, додавши, що порушення при його призначенні якщо й були, то стосувалися статуту внутрішньої служби ЗСУ, який є підзаконним актом.

"Грубо кажучи, якщо хто-небудь що-небудь і порушив, то він заслуговує максимум десять днів гауптвахти", - сказав співрозмовник.

Водночас він зазначив, що це не стосується настільки тривалого перебування Наливайченка у статусі в. о.: "Тут, безумовно, закон порушено".

Раніше Олійник вже подавав до військового міського суду Київського гарнізону.

В СБУ здивувалися такому рішенню і заявили, що Наливайченко є цивільною особою і не має жодного відношення до гарнізонних судів.

У відповідь Олійник в п'ятницю повідомив, що військовий міський суд Київського гарнізону визнав незаконною відмову в порушенні кримінальної справи щодо Наливайченка.

У жовтні 2008 року Олійник і депутат від НУ-НС Геннадій Москаль звернулися до Генпрокуратури із заявою про вчинення вищим керівництвом СБУ злочину, що підпадає під статтю КК - "перевищення влади і службових повноважень", "захоплення будівель державних установ", "втручання в діяльність судових органів".

Мова йшла про захоплення будівлі та суддів Київського апеляційного суду, а також членів Центрвиборчкому, яке було нібито проведено силами спецпідрозділу СБУ "Альфа".

За словами Олійника, керуючись принципом підсудності, Генпрокуратура передала заяву депутатів до військової прокуратури, яка відмовила у порушенні кримінальної справи, посилаючись на відсутність фактів нанесення матеріального збитку.

У результаті оскарження військовий міський суд Київського гарнізону визнав відмову прокуратури незаконною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...