Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Медведєва - про газ для України: "Ми своє все одно візьмемо"

Понеділок, 19 січня 2009, 09:53

Угода, яка мала бути готова до підписання "Нафтогазом України" і "Газпромом" і підписана в понеділок, починає діяти з 1 січня 2009 року.

Про це розповів кореспонденту газети "Комерсант-Україна" один із російських переговірників.

За цією угодою ціна на газ буде переглядатися відповідно до європейської формули раз на квартал, зазначає газета.

Уже відомо, що в березні тисяча кубометрів газу буде коштувати приблизно $250, тому що ціна на газ залежить від ціни на нафту з розривом у півроку, а з урахуванням знижки Україна буде отримувати російський газ за ціною $200 за тисячу кубометрів.

Високопоставлене джерело видання в адміністрації президента Росії, коментуючи думку, що Україна в такому випадку отримає те, чого домагалася, заявило:

"Та ми все це розуміємо. Але ми своє все одно візьмемо. Головне, що ми переходимо з Україною на ринкову формулу. У цьому головна перемога. Це ж була єдина країна, яка досі відмовлялася від цього. А потім ціна на нафту і газ усе одно виросте! А формула вже ринкова!"

На питання ж: "А якщо завтра президент України за звичкою звинуватить прем'єра в державній зраді і зрадництві інтересів українського народу саме з цих довгострокових міркувань?" – джерело в адміністрації президента РФ сказало: "Ну тоді він політичний труп".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування