Литвин згадав, що в 2005 році мав найбільші кадрові права

Понеділок, 19 січня 2009, 12:07

Голова Верховної Ради Володимир Литвин запевняє, що його політична сила не претендує на посади в уряді.

Про це він заявив на прес-конференції у понеділок, відповідаючи на питання, чи ввійдуть представники його політсили до уряду і чи означатиме це, що Литвин бере на себе відповідальність за ситуацію в країні.

"Та я й так на себе узяв всю відповідальність за все, що відбувається в країні. Можна було б продовжити займатись моралізаторством, але ми зробили все – Верховна Рада і я як частина Верховної Ради – щоб підхопити падаючу країну", - заявив Литвин.

При цьому він зауважив, що усвідомлює, що це може "не додати дивідендів".

"Що стосується розгляду кадрових питань, то хочу сказати, що ми не претендували і не претендуємо на кадрові посади. Ті хто може стверджувати зворотнє, я відішлю до 2005 року, коли після завершення президентських виборів, при формуванні уряду у мене очевидно було найбільше підстав вимагати відповідних посад в уряді. Ніяких посад ми не вимагали", - заявив Литвин.

Натомість, за словами спікера, він зробив усе, щоб "помирити помаранчеву команду".

"Те ж саме і сьогодні. Хоча зрозуміло, що в нас чи не найбільш кваліфіковані люди", - сказав Литвин.

За його словами, всі кадрові пропозиції, які будуть внесені в Раду, потрібно буде обговорити, щоб ухвалити позитивне рішення.

"Я переконаний, що сьогодні як ніколи треба відійти від залізобетонного квотного принципу. Треба людям сказати, що та чи інша особа може бути міністром не тому, що випало щастя отримати квоту, а тому що має фах і підтримку у сфері, де їй належить працювати. Розкоші вдовольняти політичні пропорції Україна і уряд сьогодні немає", - заявив Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News