Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Переговори про звільнення українців з піратського полону засекретили

Понеділок, 19 січня 2009, 13:15

Міністерство закордонних справ заявляє про відмову судновласника захопленого піратами турецького судна Bosphorus Prodigy надати інформацію про хід переговорів зі звільнення 8 українців - членів екіпажу.

Про це на брифінгу заявив керівник прес-служби МЗС Василь Кирилич, повідомляють Українські новини.

"При спробі отримати більш детальну й зрозумілу інформацію, як проходять переговори, судновласник відмовився надати повну інформацію, посилаючись на вимогу персони, що веде переговори", - сказав він.

Також Кирилич зазначив, що для судновласника послужила аргументом для такого кроку широка дискусія з питання звільнення моряків з белізького судна Faina, також захопленого піратами.

За словами керівника прес-служби МЗС, судновласник вважає, що однією із причин затягування процесу переговорів зі звільнення екіпажу судна Faina служать кількаразові заяви третіх сторін.

Як відомо, 16 грудня в Аденській затоці (східний берег Африки) пірати захопили судно Bosphorus Prodigy компанії Isko Marine Shipping company під прапором Антигуа, до складу екіпажу якого входять 8 громадян України й 3 громадян Туреччини.

Наприкінці грудня найнятий турецькою компанією Isko Marine Shipping професійний посередник почав переговори зі звільнення з полону судна Bosphorus Prodigy.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування