Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: "Відставка уряду не викликає сумнівів"

Понеділок, 19 січня 2009, 15:05

Лідер партії регіонів Віктор Янукович не сумнівається, що його сила зуміє вже в лютому домогтися відставки уряду Юлії Тимошенко, після чого у Верховній Раді буде або сформована нова більшість, або проведені дострокові вибори.

"Відставка уряду не викликає жодних сумнівів. Що стосується другої частини – коаліція чи дострокові вибори, – покаже найближчий час, чим це закінчиться. Не буде коаліції – будуть дострокові вибори, але це набагато краще, ніж сидіти й чекати невідомо чого", - сказав він в інтерв'ю Рейтер, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, саме помилки помаранчевої влади, яка не зуміла вибудувати відносини з РФ і втратила можливість прямих постачань газу з країн Середньої Азії, стали основною причиною гострого газового конфлікту України зі стратегічним сусідом.

Останні події

Янукович каже, що газові відносини України й РФ були "зруйновані" у 2005 році через "нереальні" пропозицій влади зробити Україну сильнішим гравцем на газовому ринку. Тоді Київ втратив прямі контракти на постачання газу з Туркменії, Узбекистану й Казахстану і погодився на отримання газу через посередника.

Свій внесок у погіршення відносин України і РФ, на думку лідера ПР, також внесла підтримка президента Віктора Ющенка Грузії в серпневому кавказькому конфлікті.

"Я вважаю, що ми підійшли в цій газовій кризі до межі, далі вже буде прірва. Мені здається, що сьогодні це розуміють як з боку України, так і Росії. Сьогодні заручником цього конфлікту стали країни Європейського Союзу, цього не можна допускати ні з боку України, ні з боку Росії. Хто в цьому питанні більш винен, покаже час і робота моніторингової групи", - сказав Янукович.

Лідер ПР, який у минулому обіймав посаду прем'єра, у чергове розкритикував Кабмін Тимошенко за непрофесіоналізм і нездатність протистояти світовій кризі

"Склад уряду є непрофесійним, усередині уряду є багато розбіжностей у поглядах, нема єдиної точки зору, є багато розбіжностей у поглядах між прем'єр-міністром і президентом, і від цього - постійні конфлікти, і немає більшості в парламенті, яка б підтримувала уряд", - сказав він.

"Ми вважаємо, що в нас є більш ніж достатньо підстав, щоб цей уряд пішов у відставку", - додав Янукович.

Він уникнув відповіді на питання про свою участь у президентських виборах, сказавши, що народ у першу чергу хвилює, що буде з країною найближчим часом, а не через рік.

"Ми вважаємо, що зміна влади, у першу чергу виконавчої, дасть позитивний поштовх у наведенні порядку в країні... Я упевнений у тому, що час випробувань для всього українського народу наступив, що змусить політиків об'єднатися, створити сильну, ефективну систему влади", - сказав Янукович.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування