Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газ зіпсував Україні шлях до НАТО і ЄС

Понеділок, 19 січня 2009, 15:14

Газовий конфлікт України з Росією може перешкодити Києву реалізовувати свої наміри по євроінтеграції.

Таку думку висловив єврокомісар з питань промисловості Гюнтер Верхойген в інтерв'ю радіостанції Deutschlandfunk, повідомляє німецька газета Der Spiegel.

"Без сумніву, нинішній газовий конфлікт послужить некращою рекомендацією Києву, що прагне в ЄС і НАТО", - сказав Верхойген.

Він розкритикував обидві сторони конфлікту.

За його словами, як Росія, так і Україна проявили себе ненадійними партнерами, зробивши Європу заручницею двостороннього конфлікту.

Крім того, він закликав Європу переглянути свою енергетичну політику, що передбачає в тому числі і якнайшвидше завершення проекту по будівництву Балтійського газопроводу, яким російський газ буде поставлятися прямо європейським споживачам.

Проте, як відзначає видання, досягнута в ніч на неділю домовленість між Росією й Україною про поновлення поставок газу викликала досить прохолодні реакції в самому ЄС.

"У ЄС, як видно, не поспішають вірити в істинність миру", - додають автори статті. Оскільки в минулому теж полягало занадто багато угод, а от обіцянок трималося мало, говориться в статті, переклад якої наводить Инопресса.ру.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування