Янукович хоче свої переговори з Росією і меморандум

Понеділок, 19 січня 2009, 15:18

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що необхідно негайно провести двосторонні переговори між Україною й Росією щодо газового питання, змінивши "тональність" обох сторін, і підписати двосторонній меморандум.

"Треба негайно провести двосторонні переговори між Україною та Росією. Усі питання протиріч відомі, треба змінити тональність як з боку України, так і Росії, і підписати двосторонній меморандум", - сказав він в інтерв'ю Рейтер.

"Сусіди, такі як Україна і Росія, не можуть жити в такому стані відносин", - підкреслив Янукович, повідомляє прес-служба партії.

Лідер ПР, який очолював уряд у 2002-2004 і в 2006-2007 роках і наполягає на відставці нинішнього Кабміну, каже, що він відстоює українські інтереси і має намір будувати з впливовим сусідом взаємовигідні, партнерські відносини.

"Чи легко було нам із Росією будувати ці відносини? Ніколи не було легко, завжди було складно. І питань, у яких важко знайти спільну мову, завжди було багато, але ми робили пакет питань, у яких в одному питанні Україна не може поступитися, у другому питанні Росія не може поступитися, ми робили пакетну угоду і завжди знаходили вирішення", - сказав він.

"Завжди складно домовлятися з сильними, це не так просто, але іншого шляху немає", - підкреслив Янукович.

На його думку, Україна й РФ підійшли в газовій кризі "до межі, далі вже буде прірва", і це сьогодні розуміють як в Україні, так і в Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування