Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вдячна Путіну за "особливі умови"

Понеділок, 19 січня 2009, 17:25

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко подякувала главі уряду Росії Володимиру Путіну за те, що Україні в 2009 році надані особливі умови формування ціни на газ.

Про це вона заявила після підписання договору купівлі-продажу газу на 2009-2019 роки між НАК "Нафтогаз" і ВАТ "Газпром", повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Я вдячна Володимиру Володимировичу, всій його команді за те, що вони знайшли можливість для України в 2009 році зробити ще особливі умови – це 20% знижки на газ у порівнянні зі світовими цінами", - сказала Тимошенко.

"Це дає Україні ще рік запасу часу попрацювати над системою диверсифікованості використання енергоносіїв і зробити все так, щоб Україна відчувала, що світова ціна на газ вимагає зовсім іншого відношення до споживання енергоресурсів", – заявила вона.

При цьому Тимошенко підкреслила, що тариф на транзит, який залишиться незмінним – на рівні 2008 року – є рентабельним і нормальним для України, "тому що ціна на газ нижче світової, тобто ми знайшли компроміс, це дуже важливо", зазначила Тимошенко.

У свою чергу Путін висловив вдячність Тимошенко, яка, за його словами, взяла на себе відповідальність за прийняття рішень, які дозволили вивести з тупика ситуацію в сфері транзиту і постачань газу.

"Хочу висловити вдячність прем'єр-міністру України Юлії Володимирівні Тимошенко. У складній ситуації вона взяла на себе відповідальність за прийняття цих найважливіших рішень, які сприяли виходу з тупику", - сказав Путин, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Прем'єр Росії підкреслив також важливе значення московської конференції по забезпеченню постачань російського газу в Європу, яка відбулася в суботу.

"На цьому форумі відбулася відверта, конструктивна розмова про те, як врегулювати нинішню ситуацію і, що важливо, як уникнути повторення таких проблем у майбутньому", - сказав Путін.

Він висловив сподівання, що сьогодні в Москві в газовій кризі "остаточно поставлена крапка".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування