Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НУНС вважають, що газовий контракт це добре, але є сумніви

Понеділок, 19 січня 2009, 20:06

Російсько-українські газові угоди є позитивними для України, Росії і Євросоюзу.

Про це заявив керівник фракції "НУ-НС", глава парламентського комітету з питань ПЕК Микола Мартиненко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У стратегічному плані контракт гарантує стабільність і прозорість у сфері торгівлі і транзиту природного газу. Адже він укладений на тривалий термін і передбачає прямі відносини між нашими країнами, без посередників", - сказав він.

"Крім того, у контракті закладено формульний принцип формування цін на газ і його транзит, що виключає вплив тут політичного фактора", - зробив акцент глава профільного парламентського комітету.

За словами Мартиненка, у тактичному аспекті підписання контракту вирішило газовий конфлікт, який завдав чималої шкоди трьом сторонам.

У свою чергу, заступник керівника фракції "НУ-НС" Тарас Стецьків, вважає, що підписання довгострокового контракту по постачаннях газу є формою компромісу, однак ціна такого компромісу поки не відома.

Він підкреслив, що поки про це підписання відомо з повідомлень ЗМІ і ніхто не бачив тексту самого документу.

"Думаю, що досягнута якась форма компромісу", - зазначив Стецьків.

"Але про міру і ціну цього компромісу можна буде говорити після того, як буде прочитано цей контракт", - додав він.

Депутат також зазначив, що поки залишається нез'ясованим, від якої ціни робиться знижка в 20% вартості на газ, крім того, чітко не відомо, якою буде ціна на технічний газ.

Стецьків підкреслив, що всі деталі підписаного документу поки що невідомі.

"Довгостроковий контракт - це краще, ніж контракт на рік", - підкреслив Стецьків, при цьому додавши, що оскільки не відомі деталі, він не може остаточно сформувати свою позицію у відношенні цього документу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...