Москаль взявся "копати" про лижні пригоди "погорільця" Балоги

Вівторок, 20 січня 2009, 10:23

Депутат від НУ-НС Геннадій Москаль вимагає розслідування інциденту, що стався з главою секретаріату президента Віктором Балогою на Швейцарському лижному курорті "Гштаад".

Про це йдеться у низці запитів Москаля до вискокопосадовців, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

Так, міністра закордонних справ Володимира Огризка він просить провести службове розслідування у відношенні посадових осіб посольства України в Швейцарії, "які приховали факт пожежі", внаслідок якої постраждали Балога, його заступник Ігор Пукшин, керівник офісу президента Руслан Демченко та члени їх сімей.

Москаль також звернувся до голови Служби зовнішньої розвідки з проханням перевірити "можливу причетність до даної пригоди дій іноземних спецслужб" і до першого заступника голови СБУ з вимогою з’ясувати, "чи не пов’язаний даний інцидент з раніше поширеною СБУ інформацією про підготовку замаху на життя Балоги".

Крім того, Москаль просить начальника Державної Служби охорони повідомити, "на якій підставі охоронювана особа перебувала в Швейцарії без охорони, та надати висновок громадськості з даного інциденту", а голову Державної прикордонної служби повідомити, скільки разів у 2008-2009 рр. Балога, Пукшин здійснювали вильоти до Швейцарії.

Депутат також просить міністра транспорту та зв’язку надати інформацію про авіакомпанію, яка організувала чартерний рейс Балоги та Пукшина 27.12.2008 року до Швейцарії, та надати список всіх пасажирів літаку, а також ким було здійснено оплату чартерного рейсу 27.12.2008р.

До президента Віктора Ющенка Москаль звертається з проханням надати інформацію, чи були надані офіційні відпустки Балозі, Пукшину, Демченку з 27.12.2008 року, а також дозвіл на виїзд за межі України, оскільки 27-31 грудня 2008 року були робочими днями.

Як відомо, раніше західна преса писала, що на швейцарському гірськолижному курорті сталася пожежа у шалє, в якому перебував президент Віктор Ющенко. проте згодом "Українська правда" з’ясувала, що постраждалим внаслідок інциденту є Балога.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
Усі новини...