В Огризка зрозуміли, що Кремль тисне на Україну газом і пропагандою

Вівторок, 20 січня 2009, 11:24

Кремль послідовно здійснює неприхований тиск на Україну за її незалежну зовнішню і внутрішню політику, заявляє Міністерство закордонних справ.

Про це сказано у заяві МЗС з приводу україно-російського газового конфлікту, розміщеній на офіційному сайті міністерства.

"Яскравим свідченням такого тиску послужив спланований характер газової атаки Росії з метою дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні, зруйнувати її газотранспортну систему. Навіть після фіаско в реалізації цих планів щодо свого "стратегічного партнера” й у підбурюванні проти України її європейських партнерів, російські можновладці й надалі не знаходять в собі сили зупинити інформаційний наступ на Україну", - йдеться у ній.

Останнім прикладом такої недружньої позиції, на думку керівництва МЗС, є висловлювання посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна, "який вкотре у зневажливому тоні коментує внутрішню ситуацію в Україні".

"Можна й не знати положення Віденської конвенції про дипломатичні зносини, але елементарна етика вимагає щонайменше поваги до країни, в якій ти працюєш. До якої міри треба не любити країну перебування, аби так зухвало і цинічно про неї висловлюватися?!", - обурюються в МЗС.

"Належить усвідомити, що український і російський народи не пробачать тим, хто своїми заявами і діями штучно розпалює ворожнечу між ними, зводить нанівець зусилля з налагодження добросусідських і рівноправних відносин на основі норм міжнародного права", - сказано в заяві.

Водночас, на думку представників МЗС, "в Україні вже виробився стійкий імунітет до недружніх і зневажливих заяв, які час від часу лунають з вуст високих посадовців Російської Федерації на адресу України та її керівництва".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування